Οι μακαρόν δημιουργήθηκαν στις αραβικές χώρες όταν οι Ευρωπαίοι άρχισαν να πλοηγούνται μακριά από τις εστίες τους.
Στον Μεσαίωνα, ο όρος «μακαρόν» αναφερόταν σε δύο διαφορετικά προϊόντα: το γλυκό, αλλά και σε μια σούπα με στοιχεία από αλεύρι που καταναλωνόταν με τριμμένο τυρί, κανέλα και σαφράν, και που ονομάστηκε «μακαρόνι» από τον 17ο αιώνα.
Ο μακαρόν εμφανίστηκε στην Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα, πρώτα στην Ιταλία, με την ονομασία μακκαρόν. Η Κατερίνα των Μεδίκων φέρεται να το σέρβιρε στους γάμους του Δούκα Άννα της Joyeuse, στην Αρντές, το 1581. Εμφανίστηκε στο Σαιν-Ζαν-ντε-Λυζ το 1660, όπου ένας ζαχαροπλάστης το προσέφερε στον βασιλιά Λουδοβίκο XIV για τον γάμο του. Στο Παρίσι, ήταν αξιωματικοί της κουζίνας με το όνομα Νταλλογιό που σέρβιραν τα μακαρόν στους Βασιλείς από το 1682.
Μετά την εμφάνιση αυτού του γλυκού στη Γαλλία, πολλές περιοχές υιοθέτησαν και προσαρμόσαν τη συνταγή. Αυτή η μίμηση καθιστά την προέλευση των μακαρόν συναρπαστική.
Καθαρό βάρος: 150γρ
Αυτά τα νόστιμα κορεσμένα μπισκότα σε τετράγωνο σχήμα με σπόρους ανισιού είναι συσκευασμένα σε μια συσκευασία που θα ταιριάζει σε οικογένειες και λάτρεις των γλυκών.
Βάρος: Συσκευασία 1 κιλού
Συστατικά: Αλεύρι σίτου, Ζάχαρη, Λάδι ηλιόσπορου, Αυγά, Σπόροι ανισιού 2%
Συντήρηση: Να διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος
Διατροφική δήλωση για: 100 γρ
Ενέργεια: 2008 kJ (478 kcal)
Λίπη: 19 γρ
Κορεσμένα λιπαρά οξέα: 1,9 γρ
Υδατάνθρακες: 69 γρ
εκ των οποίων Σάκχαρα: 29 γρ
Πρωτεΐνες: 6,8 γρ
Αλάτι: 0,42 γρ
Νόστιμες ελληνικές μαύρες ελιές.
Λεπτές και φρουτώδεις, συνιστώνται για τις παρασκευές σας σε βερίνες, σαλάτες, πίτσες, ταπεναδέ, ολιβάντες ή ως ορεκτικό.
Συστατικά: Μαύρες ελιές, ηλιέλαιο